PAP-therapie

Is er slaapapneu bij u vastgesteld, dan is PAP-therapie één van de therapieën die u voorgeschreven kunt krijgen. PAP staat voor Positive Airway Pressure.


Bij PAP-therapie draagt u een masker dat is verbonden met een apparaat. De omgevingslucht die een PAP-apparaat uw bovenste luchtwegen inblaast, zorgt ervoor dat uw luchtwegen open blijven. Hierdoor worden de meeste apneus voorkomen. 

Snel naar:

Slapen en PAP-therapie

Het is belangrijk dat u het apparaat bij ieder slaapmoment gebruikt. Dus ook als u overdag gaat slapen. Gebruik het apparaat minimaal 5 nachten per week en 4 uur per nacht. Dit is de officiële richtlijn voor een goede behandeling van slaapapneu bij volwassenen. 
 

Handige informatie

Hoe stel ik mijn masker op de juiste manier af?

Wat kan ik doen als er condens of water in het masker zit?

Eerste Hulp bij Bijwerkingen: Droge mond en/of neusproblemen

Jaarset bestellen

U kunt jaarlijks een nieuwe masker, slang en filterset aanvragen. Deze bestelt u eenvoudig via Mijn.VIVISOL.

 Weet u uw inloggegevens niet meer? Klik dan op 'Ik weet mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet meer.' Volg de stappen die u op uw scherm ziet. U krijgt dan een mail met uw gebruikersnaam en een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Responsive Image

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn PAP-apparaat gebruiken?
Het is belangrijk dat u het apparaat elke nacht, de hele nacht gebruikt. Als dit niet lukt, heeft dat direct invloed op uw therapie. Uw klachten zullen hierdoor terugkomen. Daarnaast moet u het apparaat een bepaalde hoeveelheid uren per nacht gebruikt om uw therapie vergoed te krijgen door de zorgverzekering. 

Mijn therapie-instellingen zijn gewijzigd en nu denk ik dat het minder goed gaat. Wat kan ik doen?
De instellingen zijn veranderd op aanvraag van uw arts/specialist. Wij mogen deze niet zomaar wijzigen. Bespreek uw problemen met uw specialist. Hij/zij kan in overleg met u bepalen wat de vervolgactie is.

Hoe vaak mag ik een nieuwe masker, slang of filterset bestellen? 
U kunt één keer per jaar kosteloos een jaarset (met een nieuwe maker, slang en filterset) bestellen via mijn.vivisol.nl. Wilt u een extra masker of reservematerialen bestellen? Dat kan in onze webshop. Extra materialen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.