Longzorg

Een goede ademhaling is belangrijk voor vrijwel alle functies in het lichaam. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld bij COPD. Onze longtherapieën zorgen voor verlichting.


Een therapie start altijd na verwijzing van het ziekenhuis of bijvoorbeeld de huisarts. Wij kijken samen met u en de arts welke therapievorm het beste aansluit bij uw levensstijl en bieden begeleiding.
Responsive Image
Responsive Image

Wat is COPD?


COPD, of chronische obstructieve longziekte, is een aandoening die ademhalingsproblemen veroorzaakt. Het kan moeilijker zijn om te ademen, u kunt hoesten en het kan voelen alsof u niet genoeg lucht krijgt. 

Als u net heeft ontdekt dat u COPD heeft, kan dat overweldigend zijn.
Maar het goede nieuws is dat u niet alleen bent. Er zijn manieren om met deze aandoening om te gaan en een kwalitatief leven te leiden.

VIVISOL helpt u om zich beter te voelen met de juiste ondersteuning.
Zo hebben we apparatuur om slijm beter op te hoesten, uw ademhaling te verbeteren of om medicijnen makkelijker in te nemen. 
 

Handige informatie

Waar kan ik de urenstand vinden op mijn zuurstofconcentrator?

Medisch bagagelabel

Vergoed uw zorgverzekeraar zuurstoftherapie?

Leren leven met clusterhoofdpijn


Clusterhoofdpijn is een vorm van hoofdpijn waarbij aanvallen in bepaalde clusters (periodes) voorkomen. Genezing is niet mogelijk, maar met zuurstoftherapie kunt u de klachten van clusterhoofdpijnaanval onderdrukken.

Zodra u een aanval voelt aankomen, inhaleert u via een masker zuurstof. Dit doet u gedurende 10 tot 15 minuten. Uw huisarts kan de therapie voorschrijven.

 
Responsive Image