Veelgestelde vragen rondom COVID-19 in Nederland

We kunnen ons voorstellen dat de uitbraak van COVID-19 in Nederland vragen bij u oproept. VIVISOL volgt de richtlijnen van het RIVM. Hieronder leest u meer over onze dienstverlening.

Hoe gaat VIVISOL om met de uitbraak van COVID-19 in Nederland?

VIVISOL volgt de richtlijnen van het RIVM. Belangrijk daarnaast is dat wij een zorgverlenende organisatie zijn. Het is maatschappelijk gezien van groot belang dat wij onze patiënten binnen de mogelijkheden maximaal van dienst kunnen zijn nu het COVID-19 virus zich in Nederland verspreidt. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat er voldoende medewerkers beschikbaar blijven. Dit uitgangspunt combineren we met de richtlijnen van het RIVM. Zoals ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen doen.

We beschermen niet alleen onze medewerkers, maar ook alle andere (mogelijk kwetsbare) patiënten die deze medewerker nog gaat bezoeken.

Kan mijn afspraak met VIVISOL gewoon doorgaan?

Wij zetten onze dienstverlening voorlopig in aangepaste vorm voort. Waarbij onze insteek is om u van dienst te blijven op een manier die mogelijk anders is dan u van ons gewend bent. Zo zullen we waar mogelijk meer gebruik maken van instructie op afstand. Ook kiezen we er nu sneller voor om producten op te sturen in plaats van persoonlijk af te leveren. Wanneer deze aanpassingen gevolgen hebben voor uw bestaande afspraak, zullen wij contact met u opnemen om met u te overleggen.

Verder blijft gelden:

Bent u verkouden? En heeft u een afspraak met VIVISOL? Dan vragen wij u om een dag van tevoren contact met ons op te nemen (013-5231020) voor overleg of uw afspraak (mogelijk in aangepaste vorm) door kan gaan.

Onze medewerkers houden hun gezondheid goed in de gaten. Als zij klachten hebben, bezoeken zij geen patiënten. Daarnaast vragen wij onze medewerkers én u om de hygiënerichtlijnen te volgen:

Hygiënemaatregelen van belang om verspreiding coronavirus tegen te ...

Ik ben gewend om zonder afspraak bij VIVISOL langs te gaan om een product op te halen of om informatie in te winnen. Kan ik dat blijven doen?

Een onaangekondigd bezoek vraagt om improvisatie en heeft invloed op de capaciteit van onze afdelingen. Wij vragen u daarom om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen om uw verzoek of vraag voor te leggen. Wij zijn u graag van dienst.

Ik wacht op een pakketzending van VIVISOL. Wat kan ik verwachten?

In principe loopt dit zoals u van ons gewend bent. U ontvangt uw pakket via DHL binnen 1 tot 3 werkdagen. Door de extra maatregelen kan het zijn dat uw pakket wat vertraging heeft. Daarnaast neemt DHL de gebruikelijke hygiënemaatregelen bij de bezorging.

Welke maatregelen neemt jullie bezorgdienst DHL om verspreiding van COVID-19 te voorkomen?

Ter bescherming van de koeriers, klanten en partners neemt DHL de volgende maatregelen:

  • De koeriers houden gepaste afstand, onderling tot elkaar en tot klanten.
  • De koeriers zorgen voor optimale hygiëne door extra de handen te wassen en gebruik te maken van desinfectiedoekjes.
  • Daarnaast worden de voertuigen, scanners en andere middelen regelmatig en aan het eind van iedere dag zorgvuldig schoongemaakt.

Meer informatie over de extra voorzorgsmaatregelen van DHL vindt u hier.

Ik wil iets terugsturen naar VIVISOL. Kan dat?

U kunt uw spullen via een DHL-servicepunt naar ons terugsturen. Niet alle DHL-servicepunten zijn momenteel open. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde DHL-servicepunten en openingstijden.

Bent u besmet met het COVID-19 virus? Dan vragen wij u om uw zending pas in te pakken en te verzenden als u twee weken klachtenvrij bent.

Ik heb slaapapneu. Loop ik meer risico op besmetting met COVID-19?

De ApneuVereniging geeft aan dat iemand met slaapapneu vooralsnog geen groter risico loopt op besmetting. Op hun website hebben zij een speciale pagina met informatie over COVID-19 in relatie tot slaapapneu.