Een kijkje in de werkdag van… MRA-consulent Janet
MRA-consulent Janet Bleijenberg vertelt over haar werkdag.
De voorbereiding
Mijn werkdag start altijd al de dag voordat ik naar de desbetreffende locatie – dit zijn verschillende ziekenhuizen – vertrek. Ik draai de agenda uit en kijk wat er de volgende dag staat ingepland. Er zijn verschillende soorten afspraken, waaronder intakes.
Hiervoor maak ik vast op schrift een voorbereiding zodat ik weet wat de klachten van van de patiënt zijn. Ik kan dan morgen doelgericht aan de slag met mijn vragen.
Voor de plaatsing kijk ik of de betreffende MRA-beugels geleverd zijn. Is dat niet het geval, dan neem ik contact op met kantoor om te informeren of deze nog onderweg zijn of bij een van mijn collega’s geleverd zijn.
Vervolgens bereid ik mijn spreekuur verder voor. Ik zet alle patiënten van die dag in een map zodat ik een duidelijk overzicht heb en bereid vast het een en ander voor in het zorgplan.
Mijn laptop en telefoon gaan in de oplader en ik ben klaar voor de dag van morgen.
Op pad
Mijn dag start elke dag op een ander tijdstip doordat ik altijd op een andere locatie ben.
Op een gemiddelde dag zit ik tussen 06:45 en 07:00 uur in de auto. Voor die tijd pak ik mijn tas in en pak ik koffie voor onderweg. Ik zet de routeplanner aan. Dit doe ik ook als ik vaker op dezelfde locatie ben geweest in verband met bijvoorbeeld wegomleidingen en files. Ik wil natuurlijk wel op tijd komen.
Tussen 08.00 uur en 08.15 uur ben ik op de locatie. Mijn trolley (gestapelde bakken met de spullen voor die dag) haal ik achteruit de auto en ik loop naar de locatie. Daar meld ik me met een vriendelijk goedemorgen en maak ik mijn werkplek in orde.
Voor de desbetreffende locatie heb ik een agenda uitgedraaid zodat ook zij weten wie er vandaag bij mij komt. Ik zet de scanner in elkaar want er staan op deze dag ook twee intakes gepland. De namen van de patiënten zet ik gelijk in het scanprogramma. De MRA’s haal ik uit mijn tas en ik vul de desinfectiebakjes. Ik zorg dat ook de goede maat handschoenen voor de tandarts klaar staat, die is er ook bij met de intakes.
Daarna krijgt alles bij mij een vaste, overzichtelijke plek zodat indien nodig alles binnen handbereik is: van mondkapjes tot afdrukmateriaal en van de desinfectiespray tot mijn marker en afsprakenkaartjes.
Aan de slag
Om 09:00 start het spreekuur en haal ik de eerste patiënt op in de wachtkamer. Het is een jaarlijkse controle. Samen bespreken we hoe het nu gaat. Ik bekijk de staat van de MRA en geef waar nodig tips, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de beugel. Ik maak ook foto’s om te zien of er een standsverandering is. Deze verstuur ik van mijn telefoon gelijk naar mijn laptop zodat ik die straks gelijk in het dossier kan zetten. Bij deze patiënt is alles goed: deze persoon wordt over een jaar weer opgeroepen.
Voordat ik de volgende patiënt ophaal in de wachtkamer vul ik het zorgplan in teken ik mijn werkorder af. Ik desinfecteer de benodigdheden en werkplek waar nodig en zoek het zorgplan op. De soort afspraken wisselen elkaar af. Er is bijvoorbeeld eerst een intake, dan een plaatsing en vervolgens bel ik een patiënt op om te vragen hoe de therapie gaat.
De tijd gaat snel, het is een volle agenda. De tandarts komt ook binnen. Die gaat de metingen van de MRA doen. Het is fijn dat alles voor de intake op papier staat, dan kan ik dat straks op mijn gemak in de lunchpauze in het zorgplan zetten.
Het eind van de dag
Rond 16.00 uur zit de dag erop na een dag vol afwisselende afspraken. Ik doe alles weer in de boxen en kijk gelijk wat er eventueel aangevuld moet worden als ik weer thuis ben.
Ik neem afscheid van de afdeling en rijd relaxed naar huis. Eenmaal thuis aangekomen vul ik de boxen aan indien nodig. Na het eten kijk ik naar mijn agenda voor de volgende dag om vervolgens het spreekuur weer voor te bereiden.