Een dag uit het leven van Mascha, MRA-consulente

Mijn dag begint bijna elke dag om 06:00. Ik sta op en ga vroeg de deur uit om op tijd op mijn spreekuur te zijn. Ik werk elke dag op een andere locatie; dat kan in een ziekenhuis zijn of op een externe locatie. Dit maakt mijn werk heel afwisselend. Ik zorg dat ik ruim op tijd aanwezig ben, zodat ik al mijn benodigdheden voor het spreekuur klaar kan zetten.

Dit spreekuur heb ik de avond ervoor al voorbereid zodat ik zeker weet dat ik alle MRA’s die ik die dag moet plaatsen bij me heb en alle benodigde spullen en formulieren klaar liggen.

Samen met de tandarts meet ik bij nieuwe patiënten hun MRA aan. Dit doen we met de digitale mondscan, één van de nieuwste technieken. In sommige gevallen maken we ook nog gewone gebitsafdrukken. We doen nog wat andere metingen, maken foto’s en bespreken de MRA-therapie met de patiënt.

Gedurende de rest van het spreekuur zie ik patiënten voor de plaatsing van hun MRA of voor controle. Afhankelijk van het type afspraak geef ik informatie over slaapapneu, de werking of het onderhouden van de beugel. Indien nodig maak ik een vervolgafspraak met de patiënt. Tijdens en na de afspraak werk ik het zorgplan van de patiënt bij, zodat we de therapie kunnen monitoren en we de betrokken partijen juist informeren over de therapie.

Een belangrijke taak is het adviseren en motiveren van de patiënten zodat ze de therapie op de juiste manier volgen. Ik vraag hoe het met de patiënt gaat, en stel hun MRA-beugel bij mocht dit nodig zijn. Het doet me goed als mensen me vertellen dat ze zich steeds beter voelen door het dragen van het MRA!

Aan het eind van de dag rijd ik weer naar huis, rond ik nog wat administratie af en bereid mijn volgende werkdag voor. 

cta-img

Vragen over uw behandeling of hulp nodig?