Ik heb een MRA-beugel gekregen. Wat kan ik nu verwachten?

Na de plaatsing van de MRA-beugel nemen we een gewenningsperiode van 4 weken in acht. De onderkaak wordt nog niet, of minimaal, naar voren gehaald. Het gebit, de spieren en de kaken hebben even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Zij kunnen gevoelig of pijnlijk zijn in het begin. Het is belangrijk de bijtoefeningen dagelijks te doen. Deze helpen de kaken te ontspannen wen weer in de normale positie te krijgen.

Lichte pijnklachten kunt u eventueel tijdelijk verlichten met paracetamol. Blijf de beugel wel dragen. Als u de beugel (tijdelijk) niet draagt, moeten de spieren en kaken elke keer opnieuw wennen. Heeft u hevige pijnklachten, neem dan contact op met ons. Wij bespreken samen met u wat de vervolgstappen zijn.

In de eerste periode verminderen de slaapapneu-klachten nog niet direct. Sommige patiënten merken wel direct verschil; bij anderen moet de kaak verder naar voren worden gezet en duurt het wat langer voor ze verschil bemerken in de klachten. We bespreken dit altijd tijdens de controles.

Onze consulenten gaan samen met u op zoek naar de optimale stand van de beugel. In de optimale stand heeft u geen klachten aan gebit of kaken, en verminderen de slaapapneu-klachten.

cta-img

Vragen over uw behandeling of hulp nodig?