Hoe verstel ik de MRA-beugel? En wanneer moet ik dat doen?

Na de eerste gewenningsperiode van ongeveer 4 weken heeft u een eerste controle-afspraak. Tijdens die afspraak geven we u duidelijke instructies over het titreren van de MRA-beugel. Vanaf dan mag u titreren en op zoek gaan naar de optimale stand van de onderkaak. Met optimaal bedoelen we dat u geen last heeft van tanden en kaken én dat de apneu-klachten afnemen.

LET OP: Verstel de linker- en rechterkant altijd evenveel. Een halve millimeter verschil kan veel last geven aan het kaakgewricht. Zet de onderkaak een klein stukje naar voren, en slaap er minimaal 7-14 nachten mee voordat u verder titreert. Als u de onderkaak ineens een flink stuk vooruit zet kan dat pijnlijke kaken opleveren. Bovendien kunnen de apneu-klachten ook verergeren wanneer de onderkaak te ver naar voren staat.

Wij zien u terug voor controle-afspraken tot de therapie is geoptimaliseerd. Als u de optimale stand van de MRA-beugel heeft gevonden, informeren wij de verwijzend specialist, uw huisarts en uw eigen tandarts hierover. De specialist beslist of een nieuw slaaponderzoek met beugel nodig is. Onze consulent adviseert u over verdere titratie. Vervolgens roepen wij u jaarlijks op voor controles om de kwaliteit van de therapie en de garantie op de MRA-beugel te waarborgen. 

Het is mogelijk dat na verloop van tijd de klachten enigszins toenemen. Toename van het snurkgeluid is echter geen reden om de MRA-beugel te titreren. Neem bij vragen altijd contact op met onze Customer Service.

cta-img

Vragen over uw behandeling of hulp nodig?