Is er kans op complicaties bij de behandeling met een MRA-beugel?

De beoordeling van de OPG (kaakoverzichtsfoto) helpt om problemen met tanden of kiezen te voorkomen. Onze tandarts raadt in sommige gevallen aan eerst een tandheelkundige behandeling te ondergaan voordat de MRA-beugel wordt aangemeten. 

Tijdelijke ongemakken
Sommige mensen ervaren tijdelijke ongemakken, zoals overmatige speekselvorming, kokhalsneigingen, gevoelige spieren, tanden of kaakgewrichten en tijdelijke veranderingen aan het gebit. Dit treedt vooral op direct na het uitnemen van de MRA-beugel, maar dit verdwijnt meestal na een uur. Zeer sporadisch is de zogenoemde ‘beetverandering’ blijvend. Mede daarom raden we aan om elk jaar het gebit en de MRA-beugel te laten nakijken.

Complicaties
Zoals bij alle medische behandelingen kunnen bij gebruik van de MRA-beugel complicaties optreden, waarvan de meeste echter zeldzaam zijn. Complicaties die zelden optreden zijn een gebroken tand of kies, loskomende kronen of bruggen, problemen aan het tandvlees of kaakbot, losse gebitselementen, oplossen van wortels, dode tanden of kiezen, spierkrampen en oorproblemen. De behandeling hiervan komt voor eigen rekening van de patiënt.

cta-img

Vragen over uw behandeling of hulp nodig?